Lunch & Learn – Graph Literacy

📊 **Lunch & Learn: Graph Literacy met Henny Speelman**

We hadden het genoegen om Henny te verwelkomen tijdens onze Lunch & Learn sessie. Terwijl we genoten van sushi, doken we diep in de wereld van graph literacy en Henny zijn frustraties rond grafieken.

🔑 **Onze 4 takeaways:**

**Titel en Asbenaming:** We leerden hoe cruciaal het is om duidelijke en correcte labels te gebruiken. Want hoe weet je anders waar een visual over gaat?

**Grafiektype:** De keuze van de juiste grafiek kan het verschil maken in hoe je data wordt begrepen. Kies wijselijk en ga niet altijd voor de taart diagram.

**Context:** Begrijpen in welke setting je grafiek wordt gebruikt, is van groot belang om je publiek mee te krijgen. Boekhouders onderdompelen in alleen maar 3D taartdiagrammen is misschien geen goed idee? 3D in het algemeen gewoon niet.

**Visuele Elementen:** Kleur, vorm en andere visuele aspecten zijn meer dan decoratie; ze sturen de interpretatie.

Bedankt, Henny, om ons mee te nemen in jouw kennis. Je maakte alles zeer tastbaar en leerrijk met de nodige portie humor.
———————-
Vind je het leuk om ons mee te nemen in jouw vakgebied van expertise? Aarzel niet om ons een bericht te sturen, en dan kunnen we samen de opties verkennen.

Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Privacy Policy.

Accepteren & Doorgaan