Recruitment as a Service: De Geheime Sleutel tot een Langdurige ‘Monogame’ Samenwerking!

Het ‘no cure, no pay’-principe is lang niet voor elke aanwerving interessant. Om structurele noden in te vullen, bij bedrijven die vlot willen groeien met verschillende BI & Data-aanwervingen per maand, bedacht Cartière een heel nieuwe dienstverlening. Wat precies? RaaS!

Je kent ons: bij Cartière doen we er alles aan om BI & Data-talent te matchen met de juiste uitdaging. Omdat we merken dat bedrijven soms een structurele nood aan specifieke BI & Data-profielen ervaren, hebben we een nieuw soort dienstverlening bedacht: Recruitment as a Service, of kortweg RaaS.

Wat dat precies is? Wel, met RaaS kan je bedrijf voor een bepaalde periode rekenen op een recruiter van Cartière die enkel en alleen voor jouw organisatie werkt en doelgericht naar de juiste profielen voor jouw bedrijf zoekt. Noem het een monogame samenwerking!

Een BI & Data recruiter die honderd procent toegewezen wordt aan één klant, die alle middelen en tools voorhanden heeft om de klant te voorzien in zijn of haar specifieke noden. Dat is RAAS in een notendop.

Natacha Van Vlaenderen – Managing Partner

Wat is daar nu zo bijzonder aan? De rekruteerder blijft in ons kantoor en binnen ons team werken, in plaats van in house bij onze klanten. Zo blijft hij of zij geruggesteund door onze organisatie. Hij of zij wordt opgeleid en gecoacht door ons, kan werken met onze tools, kan putten uit onze databank met 4000 gekwalificeerde kandidaten. Bovendien is hij of zij binnen ons team van zes andere senior recruiters aan de slag, wat voor een unieke flow en enthousiasme zorgt. Als dat geen buitenkans is: als klant betaal je voor één resource, maar krijg je wel de slagkracht en het resultaat van zeven rekruteerders.

Hoe weet je nu of Recruitment as a Service iets voor jou is? Wie weet ben je op zoek naar een samenwerking op de lange termijn, omdat je organisatie bijvoorbeeld continu moet kunnen groeien. Wie weet zoek je een paar nieuwe BI & Data-profielen per jaar, of zelfs per maand. Maar dat hoeft niet. RaaS kan al voor de periode van één maand, als je bijvoorbeeld zo snel mogelijk een specifiek profiel moet vinden en verzekerd wil zijn van een honderd procent beschikbare recruiter. Of als je vlotjes een heel complexe vacature ingevuld moet zien te krijgen. 

Wat moet dat kosten? Voor Recruitment as a Service betaal je een vaste fee per maand en een succes fee per aanwerving. En omdat we zo overtuigd zijn van onze aanpak, geven we twee maanden garantie. Ben je na die periode niet tevreden, dan mag je rekenen op een terugbetaling van 75 procent. Bij Cartière beogen we een resultaat van één tot twee aanwervingen per maand, na de onboarding van ongeveer een maand. Ambitieus, we know, maar daar houden we net van.

Intussen biedt Cartière Raas al meer dan een jaar aan.  Hier hebben we al heel wat uit geleerd. Allereerst dat dit aanbod tot een heel nauw en kostbaar partnerschap leidt. Als recruiter zijn we voor een stukje de marketeer voor onze klant naar onze kandidaten. We zorgen voor naamsbekendheid en zetten een ‘merk’ in de kijker. Omgekeerd krijgen we van potentiële kandidaten ook feedback over onze klanten. Die wisselwerking is goud waard.

Dat goud smeden we om tot geweldige resultaten, al zeggen we ‘t zelf. Voor een data consultancy bureau hebben we sinds vorig jaar al zevenentwintig mensen geplaatst, wat neerkomt op twee tot drie aanwervingen per maand. Da’s niet mis, zeker als je weet dat we ons voor de klant in een echte niche kandidatenmarkt begeven.

Ook voor element61 schreven we een succesverhaal. Historisch deed deze onderneming zijn rekrutering 100% in-house, maar via het nieuwe RAAS model  kregen we toch te kans om ons te bewijzen. In drie maanden tijd hebben we vijf senior profielen geplaatst. Intussen vindt de Managing Partner ons dus best sympathiek, om het met een understatement te zeggen. Het doet deugd om zoveel vertrouwen te krijgen.

“Door onze sterke groei en een aantal nieuwe, innoverende initiatieven was er op korte tijd nood aan meerdere Senior profielen. We besloten met Cartière in zee te gaan. Het model van de dedicated recruiter -die tijd had zich in te leven in ons unieke business model, ook naar de sollicitant- gaf voor ons de doorslag. Het kunnen zoeken in een databank die veel ruimer is dan die van ons en ontzorging op alle vlak waren bijkomende troeven.”

Stijn Vermeulen – Managing Director element61

Meer weten over Recruitment as a Service voor jouw bedrijf? Contacteer ons en we bekijken samen de opties.

Ben je zelf een gepassioneerd BI & Data recruiter en spreekt onze aanpak je aan? Bekijk onze vacatures en laat ons hoe dan ook weten dat je geïnteresseerd bent in een plek bij Cartière.

Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze Privacy Policy.

Accepteren & Doorgaan